La nostra política d’accessibilitat

A Mercadona estem fermament compromesos a facilitar l’accessibilitat als nostres clients, independentment de la condició física, intel·lectual, de l’edat o de la necessitat d’ús de tecnologies adaptades per accedir al nostre lloc web. Per això utilitzem tecnologies estàndard establertes pel W3C (Consorci de la World Wide Web), seguint les directrius d’Accessibilitat WAI2.0 en el seu nivell AA.

Explicació Nivell Doble-A WCAG 2.0: obre una finestra

 • Principals millores incorporades

  1. La mida de la font és relativa, la qual cosa permet a l’usuari ampliar o disminuir la mida del text en funció de les seves necessitats de visualització.

  2. Les imatges i taules incloses en les pàgines incorporen una breu descripció de la informació que contenen. D’aquesta manera, els usuaris de lectors de pantalla o navegadors de només text obtenen una millor comprensió del significat d’una imatge de text, i poden valorar ràpidament l’interès de la informació proporcionada per una taula gràcies al resum.

  3. S’ha identificat l’idioma principal de capa pàgina, com també qualsevol canvi en el llenguatge natural del text, la qual cosa en facilita el tractament i la comprensió als usuaris de lectors de pantalla i sintetitzadors de veu.

  4. Les pàgines segueixen una estructura interna més lògica, i això facilita un accés ràpid més als continguts dels usuaris que hi accedeixen amb un lector de pantalla o bé amb navegadors com Opera.

  5. El codi XHTML i CSS emprat s’ajusta a les gramàtiques formals aprovades pel W3C a fi de garantir la visualització correcta dels continguts en diversos navegadors i plataformes.

  6. La informació s’ha separat de la presentació gràfica per tal que els usuaris que ho desitgin puguin navegar pels continguts a més velocitat, en el cas que optin per deshabilitar la baixa de pàgines d’estils al seu navegador.

  7. Per a la Compra Online, s’ha desenvolupat una Versió Adaptada que fa que la navegació i la comprensió dels continguts sigui més usable i accessible per als usuaris que utilitzen ajudes tècniques (sintetitzadors de veu, navegadors...). Ofereix els següents avantatges:

   1. No s’utilitza cap marc.

   2. No existeix dependència de tecnologies JavaScript per realitzar operacions.

   

 • Visualització

  S’aconsella una resolució mínima de pantalla de 800 x 600 píxels. Amb tot, les mides de les fonts s’han definit amb unitats relatives perquè es pugui ampliar o reduir la mida de la font des de les opcions del navegador.

   

 • Especificacions tècniques

  Pàgina web validada amb els navegadors de PC següents:

  1. Google Chrome 92 (Windows 7, Windows 8, Windows 10, Mac OSX Big Sur, Ubuntu 16.04)

  2. Microsoft Edge 92 (Windows 10), 80 (Windows 7, Windows 8)

  3. Firefox 90 (Windows 7, Windows 8, Windows 10)

  4. Safari 14.17 (Mac OSX Big Sur)

  Resolució de pantalla:

  1. 800x600x256 colors o superior.